Dizajneri kompanije NK Labs I JACE iskoristili su prednosti aditivne proizvodnje I napravili su 3d štampanu cevčicu. Specijalno dizajnirana 3d štampana cevčica ima nekoliko rupa, uz pomoć kojih možete ravnomerno da pijete sastojke iz čaše. Ovu specifičnu cevčicu, dizajnirali su za potrebe McDonald’s-a I njihovog Chocolate Shamroch Shake-a, napravljenog za predstojeći dan Svetog Patrika.

3d-stampana-cevcica-pomaze-da-se-probaju-svi-sastojci 3d-stampana-cevcica-pomaze-da-se-probaju-svi-sastojci

Ove dve kompanije su do sada već sarađivale sa gigantima poput Google, NASA, DARPA, tako da sarađivanje sa McDonald’s-om I nije toliko iznenađenje. Zahtev koji su dobili je bio veoma jasan, napraviti cevčicu uz pomoć koje mogu da se ravnomerno piju svi delovi napitka.

Nakon niza istraživanja, dizajnerski tim je došao do zaključka da je najbolje da naprave cevčicu u obliku slova J, koja će imati nekoliko rupa. Uz pomoć 3d štampe mogli su lako do dođu do prototipova, koje su zatim testirali, prenosi portal 3ders.

3d-stampana-cevcica-pomaze-da-se-probaju-svi-sastojci 3d-stampana-cevcica-pomaze-da-se-probaju-svi-sastojci

Dan Svetog Patrika se slavi 17. Marta. Do tada, posetioci McDonald’s restorana u preko 80 gradova imaće priliku da probaju da piju uz pomoć ovih jedinstvenih cevčica. Ponuda Shake-ova će biti u nekoliko različitih ukusa, a ostaje da vidimo da li će posetioci I u Srbiji, imati priliku da isprobaju nove 3d štampane cevčice, s obzirom da McDonald’s još uvek nije objavio u kojim gradovima će biti promocija.

(Photo: 3ders.org)