Blizzard Entertainment, kompanija koja proizvodi i razvija video igre, uspela je da napravi „Word of Warcraft“ dioramu koja je dovoljno velika da postavi novi Ginisov rekord. Pored diorame koja se nalazi na površini od 1.300 kvadratnih metara, oni su iskoristili i prednosti aditivne proizvodnje. 3d štampane figurice „Word of Warcraft“ zauzimaju važnu ulogu u ovoj maketi.

3d štampane figurice 3d štampane figurice

Sama diorama bila je inspirisana igrom „Word of Warcraft“, koja je postala fenomen u zadnjih nekoliko godina. Iako je imala skroman početak, igra je sada franšiza koja konstantno dobija nove nastavke. Za najavu novog dela igre „Battle for Azeroth“ koja će izaći naredne godine, čelnici Blizzarda rešili su da naprave ovu inpresivnu dioramu.

Svi posetioci BlizzCon-a, imali su prilike da vide na preko 1.300 kvadratnih metara kako će izledati nastavak „Battle for Azeroth“. Pored toga, svi zaljubljenici u ovu igru mogli su da eventualno pronađu i svoje junake, jer je za ovu priliku 3d štampano preko 10.000 junaka iz pomenute igrice.

3d štampane figurice 3d štampane figurice

Diorama je zbog svoje veličine oborila i Ginisov rekord, pa je dobila nagradu za najveću dioramu neke video igre ikada. Programer ove igrice objasnio je kako je nastalo 10.000 3d štampanih figurica.

-Kako bismo na neki način uspeli da proslavimo veličinu naše zajednice, slučajno smo izabrali 10.000 BlizzCon igrača kako bi mogli da „žive“ na ovih 1.300 kvadratnih metara. Svaka 3d štampana figura je jedinstvena i predstavlja jednog od stvarnog lika iz igre – objasnio je programer, a prenosi portal 3ders

3d štampane figurice 3d štampane figurice

Posle trailera koji je objravljen, ne sumnjamo da će 3d štampani model doneti dodatno uzbuđenje kod ljubitelja WOW-a, a u nastavku pogledajte kako izgleda ova neverovatna diorama.

 

(Photo: www.3ders.org)