Svako od nas ima na spisku jednu osobu koja je uvek problematična kada je u pitanju kupovina poklona. Iz godine u godinu je sve teže smisliti nešto novo i drugačije. Idealno rešenje za ovaj problem su 3d štampani novogodišnji pokloni. U nastavku pogledajte listu top 10 jedinstvenih poklona koje možete kupiti dragoj osobi za predstojeće praznike.

1.Svima je svakodnevnica postala rad za kompjuterom. Posle prekomerne upotrebe miša, može da se desi da zglob veoma boli. Poklonite nekom veoma jednostavno stilizovanu podršku za zglob, koja će da opušta tetive u ruci prilikom upotrebe miša

novogodišnji-3d-štampani-poklon-podrška-za-zglob  podrška-za-zglob-prilikom-rada-sa-mišem

2. Pravljenje sušija nikada nije bilo zabavnije i lakše. Uz ovaj set svako može biti suši majstor. Set uključuje četiri razlićita oblika, koji pomažu da se napravi savršen suši.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-sushi-set  novogodišnji-poklon-3d-štampa-suši-set

3. Odličan poklon za sve ljubitelja čaja. Dve vrste kutija u kojima mogu da se čuvaju i razvrstavaju različite kesice ovog toplog napitka.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-kutija-za-čaj  novogodišnji-poklon-3d-štampa-kutija-za-čaj

4. Veoma interesantan poklon su svakako i jedinstveni podmetači za čaše i šolje.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-podmetači-za-čaše  novogodišnji-poklon-3d-štampa-podmetači-za-čaše

5. Ako se odlučite da kupiti sledeći poklon, možete biti poprilično sigurni da ga vaš prijatelj verovatno nema. Držači za telefon ili čašu su veoma origanlni pokloni za one koje vole razne vrste gedžeta.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-držač-za-telefon  novogodišnji-poklon-3d-štampa-držač-za-telefon

novogodišnji-poklon-3d-štampa-držač-za-čašu  novogodišnji-poklon-3d-štampa-držač-za-telefon-kišobran

6. Ukoliko u svom okruženju imate prijatelje koji su nastavnici ili profesori, odličan predlog je poklon kalendar sa držačem za olovke. Ako im je verovati, skoro svaki dan moraju da odgovore na pitanja: „Nastavnice, koji je datum“ i „Nastavnice, da li imate hemijsku“. Ipak, ako niste u okruženju prosvetnih radnika, i jednostavan 3d štampani kalendar, može biti veoma zanimljiv poklon.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-kalendar  novogodišnji-poklon-3d-štampa-kalendar

7. Za sve ljubitelje Apple-a, kutijica za čuvanje slušalica u obliku čuvene odgrižene jabuke.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-apple-kutija-za-slušalice  novogodišnji-poklon-3d-štampa-apple-kutija-za-slušalice

8. Držač za odeću i stvari. Može se koristiti u spavaćoj sobi, ali i u kupatili i kuhinji. Odličan poklon za nekog ko voli jedinstvene stvari, ali ne preterano upadljive.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-slon-držač  novogodišnji-poklon-3d-štampa-slon-držač

9. Za sve ljubitelje mode, koji su odvažni da ponesu ovakav dodatak, predstavljamo vam kravatu u obliku ribe, leptir mašnu i mašnice za pertle. Sigrni smo da već znate kome možete da poklonite ovakav modni detalj.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-kravata  novogodišnji-poklon-3d-štampa-kravata-riba novogodišnji-poklon-3d-štampa-leptir-mašna  novogodišnji-poklon-3d-štampa-mašna

10. Poklon za nekog ko vodi računa o svojim slušalicama. Nekoliko vrsta držača.

novogodišnji-poklon-3d-štampa-držač-za-slušalice  novogodišnji-poklon-3d-štampa-držač-za-slušalice novogodišnji-poklon-3d-štampa-držač-za-slušalice  novogodišnji-poklon-3d-štampa-držač-za-slušalice

Sve ove modele, i još mnogo sličnih možete pronaći na Thingiverse-u i na sajtu MyMiniFactory.

(Photo: thingiverse.com, MyMiniFactory)