3d štampa omogućila je slepoj devojci da spozna lice svog momka kada je bio dete. Ova topla priče dolazi nam iz Italije. Miki, slepa devojka, dobila je 3d model lica svog dečka kada je bio dete, koji je napravljen na osnovu fotografije stare 40 godina.

Ovaj par iz Italije vodi normalan život, sa malo poteškoća sa kojima se susreće Miki. Ona kaže da time što može da oseti lice svog dečka, može i da ga vidi. Ipak, niije bilo rešenja za to da sazna kakav je on bio kao dete, prenosi 3ders.

3d model lica   3d-model-lica

Međutim, Domenico se dosetio da bi mogao da iznenadi svoju devojku. On je otišao kod lokalih stručnjaka za 3d štampanje i zamolio ih da od njegove fotografije naprave model. Miki je bila oduševljena ovim 3d modelom, jer je konačno mogla da oseti kako je to izgledao njen dečko kad je bio mali.

3d štampa se I do sada koristili kako bi poboljšala život slepih ljudi. Štampale su se specijalne naočare, knjige na Brajevom pismu, taktilne mape… Ipak, stručnjaci iz Italije, smatraju da će štampanje modela predmeta I ljudi biti sve zastupljeniij, jer na taj način oni zaista mogu da znaju o čemu pričamo kada kažemo drvo, automobil ili nešto slično.

 

(Photo: 3ders.org)