Kompanije koje se bave 3d štampanjem i 3d sekniranjem, uspele su da realizuju projekat i to da naprave najvišu 3d štampanu osobu na svetu. U pitanju je poljski fudbaler Robert Levandovski. Jedna od kompanija koje su učestvovale u projektu, prijaviće se i za zvaničan Ginisov rekord.

Fudbaler, koji igra za nemački Bajern, imao je odličnu prethodnu sezonu i postigao je čak 30 golova. U meču protiv Volfsburga je dao čak nemogućih pet golova za devet minuta. Jedino što bi Levandovskog moglo da učini još više neustrašivim je da bude visok čak tri metara.

3d print Levandovski    3d odštampana statua Levandovskog

Na žalost svih odbramrenih igrača u nemačkoj ligi, to se i ostvarilo. Tim od pet poljskih firmi koje se bave 3d štampanjem i skeniranjem, upravo su napravili statuu fudbalera, koja je visoka čak tri metara, prenosi portal 3ders.

Skenirani LevandovskiOve kompanije, su prvo morale da skeniraju Roberta Levandovskog, što su uradile sa medicinskim 3d skenerom. Na taj način su veoma brzo mogli da naprave 3d model, sa preciznim detaljima izgleda ovog fudbalera. Nakon skeniranja, usledilo je štampanje, koje je trajalo preko 350 sati. Za sam kraj, sve detalje je oslikao poljski umetnik, a krajem septembra statua je konačno izložena na 3d printing događaju u Varšavi.

Nakon izložbe, statua je poklonjena Levandovkom koji će je dati na aukciju u dobrotvorne svrhe.

 

 

(Photo: www.3ders.org)