Svi posetioci Njujorka imaće prilike da kupe nameštaj koji je proizveden uz pomoć 3d štampe. U novom Print the Future pop-up shop-u, kupci će moći da vide veoma interesantan nameštaj specijalnog dizajna, ali i da kreiraju sopstvene komade nameštaja. Prodavnica 3d štampanog nameštaja na ovoj lokaciji će biti otvorena do kraja marta.

Kompanija Print the Future posvećena je unapređenju i sve većem broju upotrebe 3d štampe u industriji nameštaja i enterijera. Sedište kompanije je u Vankuveru, a sa prodavnicom u Njujorku želeli su da na velika vrata pokažu šta sve može da se postigne sa 3d štampom.

print-future-pop-up-shop-prodavnica-3d-štampanog-nameštaja  print-future-pop-up-shop-prodavnica-3d-štampanog-nameštaja

Ideja je da klijenti mogu da dođu i ne samo da kupe gotove proizvode, već i da sarađuju sa dizajnerima i sami kreiraju svoj 3d štampani nameštaj. Svaki kupac će moći da učestvuje u dizajnu, zatim će se nameštaj štampati na licu mesta, a biće isporučen za 24h. Za sada kupci mogu da odaberu nameštaj u rasponu cena od 500 do 1,500 dolara.

print-future-pop-up-shop-prodavnica-3d-štampanog-nameštaja

Prodavnica ima nekoliko delova, pa tako kupci mogu da vide kako izgleda 3d štampana stolica, fotelja, ali i krevet. Takođe, mogu gledati i kako 3d štampač stvara ovakav nameštaj. Ova kandaska kompanija već ima online prodavnicu, ali ipak žele da pokrenu i maloprodajne objekte, prenosi portal 3ders.

(Photo: 3ders.org)