Matt Denton je oduvek bio ljubitelj Lego kompleta, a ovog puta je rešio da napravi nešto veoma interesantno. Naime, na svom Youtube kanalu objavio je video na kojem je predstavio najnoviji Lego kit, koji je 3d štampan. Sa svojim 8-ogodinjim rođakom pokazao je kako izgleda 3d štampani Lego Go-Kart koji je veći od originala čak pet puta.

Kao inspiraciju, Denton je koristio komplet iz 1972. godine. Prvobitno je želeo da napravi kit dovoljno veliki da 8-ogodišnjak može da vozi. Međutim, prvo je 3d štampao najveći deo, koji je diktirao koliki će zapravo Go-Kart na kraju biti. To je bila pametna odluka, jer je na taj način smanjio broj štampanja odvojenih delova.

Pogledajte kako izgleda ogromni 3d štampani Lego Go-Kart    3d štampani Lego Go-Kart

Za ovaj kit, koji je težak 5,5,kg, bilo mu je potrebno 168 sati. Možemo samo da zamislimo koliko bi bilo potrebno vremena da se 3d štampa Go-Kart koji može da vozi dete. Delovi su štampani od nekoliko materijala, pa je tako kotistio Ninjaflex filamenat kako bi točkovi bili verodostojni originalnim gumenim.

Na snimku možete pogledati i kako je izgledalo sklapanje ovog kompleta. Na iznenađenje svih, sklapanje je prošlo poprilično glatko, kao da se sastavljao originilan Lego komplet, prenosi portal All3dp.

 

(Photo: All3dp.com)