Početkom sledeće godine, posetioci događaja širom Evrope moći će da probaju hranu koja je 3d štampana. Naime, tvorci nufood 3d štampača, su odlučili da posetiocima na svojim promotivnim događajima omoguće da degustiraju hranu koja se 3d štampala.

Kako objašnjavaju na svom Kickstarter profilu ideja je da saznaju šta to ljudi misle o ukusima I teksturi njihove 3d štampane hrane jer će na taj način dobiti povratnu informaciju od svojih budućih kupaca. Njihova ideja je da unaprede svoje 3d štampače tako da svako domaćinstvo poželi da ih ima u svojoj kuhinji.

3d-štampa-hrana 3d-hrana-štampač

Nufood tehnologija se sastoji od 3d štampača koji može da štampa razne oblike hrane, ali I ukuse. Svaki korisnik može putem aplikacije na svom mobilnom telefonu da bira oblike I ukuse hrane koje će se štampati.

Kako biste prisustvovali jednoj ovakvoj degustaciji, potrebno je da za kartu odvojite 100 dolara. Događaji će se održati tokom februara, marta I aprila meseca. Gradovi domaćini ovih veoma interesantnih događaja biće: London, Amsterdam, Berlin, Kopenhagen, Dablin, Helsinki, Vilnius, Pariz I Beč.