Fidget spinner za kratko vreme postao je jedan od najpopularnijih gedžeta na svetu. Koristi se kako bi ljudima ruke bile zauzete, a na taj način mogli lakše da se opuste i fokusiraju na zadatke koje treba da izvrše. Finski entuzijasta upseo je da 3d odštampa najveći fidget spinner na svetu

3d-štampani-fidget-spinner najveći-3d-štampani-fidget-spinner

Pored toga što je zabavno igrati se sa fidget spinnerom, smatra se da ima i različite zdravstvene koristi. Ipak, ovaj 3d štampani model nije baš lak za korišćenje, s obzirom da je težak oko 50kg.

Kompanija Prenta, koja je 3d štampala ovaj fidget spinner, zbog veličine predmeta, morala je da ga štampa iz nekoliko delova. Model je prvo nacrtan u CAD-u, a zatim je štampan na mašinama koji podržavaju štampanje velikih formata.

najveći-3d-štampani-fidget-spinner-na-svetu najveći-3d-štampani-fidget-spinner-na-svetu

Plastični delovi su se štampali oko 20 sati, a nakon toga su spojeni sa čelične krugove. Najveći na svetu 3d štampani fidget spinner nije lako uzeti u ruku, pa su na kraju dodate i ručke na centralnom krugu. Finski entuzijasti su uspeli da pokažu da i najveći fidget spinner na svetu može da se pokrene, i to uz pomoć vazdušnog kompresora, prenosi portal 3ders.

Kako je izgledala proizvodnja najvećeg fidget spinnera na svetu možete pogledati u nastavku.

 

(Photo: 3ders.org)