U  svetu arhitekture postoji nekoliko objekata koje izazivaju divljenje i strahopoštovanje. Jedna od njih je i svakako Sagrada Familia, delo čuvenog Gaudija. Izgradnja ove crkve počela je 1882. godine, a još uvek nije završena, iako je prošao čak jedan vek. Umetnica Cornelia Kuglmeier, uz pomoć 3Doodler-a, uspela je da napravi tu crkvu manjeg obima, ali i dalje neverovatno impresivnu.

Sagrada Familia    završena Sagrada Familia

Nastavnica iz Nemačke je uz pomoć 3d olovke, posle četiri meseca rada uspela da završi ovaj projekat, prenosi portal 3ders.

-Volim velike izazove. Po prvi put sam uradila ovako veliko istraživanje – rekla je Kuglemeier i objasnila da je morala da veoma dobro istraži Gaudijev stil i planove za izgradnju, kako bi mogla da napravi ovo delo.

Sagrada Familia 3d štampana    sagrada-familia-recreated-3d-printing-pen

Ona je uspela da napravi crkvu sa velikim brojem detalja, kao što su kupole, lukovi, pa čak i mrlje na staklima. Većina delova Sagrada Familia-e, nemačka umetnica je prvo napravila odvojeno, a onda je na kraju morala sve da ih sastavi. Posle četiri meseca napornog i mukotrpnog rada, uspela je da završi ambiciozan projekat. Ipak, zazavršetak prave Sagrada Familia-e moraćemo da sačekamo još deset godina.

 

(Photo: 3ders.org)