Uglavnom smo do sada pisali kako 3d štampa može da olakša svakodnevni život ljudi. Međutim, aditivna proizvodnja može da se iskoristi i tako da pomogne i kućnim ljubimcima. Ova priča nam dolazi iz Ohaja, gde je povređeno morsko prase dobilo 3d štampana invalidska kolica za životinje, koja su mu pomogla da se kreće.

Luna, morsko prase koje je staro osam meseci, povredilo se kada je palo sa kreveta. Povreda nije bila fatalna, ali je Luna ostala privremeno paralizovana. Vlasnik, Emmanuel Mills, 9-ogodišnji dečak, želeo je da pomogne svom ljubimcu.

 3d-štampana-Invalidska-kolica-za-životinje-napravljena-specijalno-za-morsko-prase    3d-štampana-Invalidska-kolica-za-životinje-napravljena-specijalno-za-morsko-prase

Nakon što su pogledali snimke pasa i mačaka kojima su napravljena 3d štampana invalidska kolica, Emmanuel i njegova sestra rešili su da se obrate Lorian County Joint Vocational School (JVS).

Zajedno sa svojim studentima, Profesor Brian Scanlan je projektova i 3d štampao kolica za povređenog ljubimca. Koristili su dizajn isti kao za pse, a uz pomoć 3d štampača uspeli su da dobiju odgovarajuću veličinu. Posle konsultacija sa veterinarom, rešili su da uz pomoć trake pričvrste kolica za morsko prase, prenosi portal 3ders.

 

(Photo:3ders.org)