Ako je verovati portalu hotels.com, bliska budućnost će potpuno promeniti izgled soba u hotelima. Prema njihovim istraživanjima, hoteli će u 2060-oj godini biti ispunjeni tehnologijom. Naime, goste će u sobi dočekati batler robot. Pored toga, hotel iz budućnosti će imati 3d štampač, holograme,“pametne“ krevete i podove.

Kako prenosi poratl 3ders, sada se čini potpuno besmislene da 3d štampači budu u hotelskim sobama, jer ljudi nisu dovoljno upoznati sa ovom vrstom tehnologije. Ipak, istraživači tvrde da će se 3d štampa sigurno koristiti i u hotelijarstvu.

.Hotel iz budućnosti - batler robot dočekuje goste?      Hotel iz budućnosti - batler robot dočekuje goste?

-Nošenje prtljaga na odmor, biće stvar prošlosti. 3d štampači će proizvoditi tačno ono što gost želi i to u realnom vremenu. Svaki gost će moći da dobije cipele, odeću, pa čak i kompjuter i telefon – navodi se u istraživanju.

Iz današnje perspektive, ne čini se realno da ćemo želeti da uđemo u hotel iz budućnosti i da ćemo želeti da čekamo da štampač proizvede šta nam je potrebno da bismo se okupali ili presvukli. Isto tako, zvuči poprilično nemoguće da će nas u sobi dočekati batler robot.

Da li će ipak u tim hotelima iz budućnosti biti i 3d štampači, ostaje nam samo da sačekamo i vidimo. Do tada, u nastavku možete pogledati video, kako izgleda predikcija hotela iz 2060. godine.

 

(Photo: 3ders.org)