Gravity Sketch VR aplikacija omogućila je dizajnerima neverovatno iskustvo. Naime, uz pomoć ove aplikacije dizajneri mogu da crtaju i kontrolišu 3d objekte u virtuelnoj stvarnosti. Ovaj ažurirani Gravity Sketch softver napravljen je tako da predstavlja odličnu priliku da se oblicima upravlja u okruženju virtuelne stvarnosti, a ne samo na ekranu kompjutera, prenosi portal Dezeen. 

Gravity Sketch VR aplikacija  Gravity Sketch VR aplikacija

Gravity Sketch VR aplikacija je početkom ove godine bila dostupna samo manjem krugu dizajnera, koji su je testirali i dali povratne informacije. Pored toga što je uz pomoć ove aplikaciije moguće crtati u VR stvarnosti, ona ima i dodatne alate koji omogućavaju manipulaciiju površinama, kao i uređivanje kontrolnih tačaka. VR okruženje korisnicima omogućava da menjaju modele u tri dimenzije, pa se lako smanjuju i menjaju delovi. Ono što je svakako najznačajnije dizajnerima, kada se projekat završi, može se sačuvati kao CAD file.

Gravity Sketch VR aplikacija

Oko 500 korisnika je učestvovalo u testiranju ove aplikacije, od automobilskih dizajnera do arhitekata i koncept umetnika. Tim Gravity Sketch je odabrao profesije koje se u velikoj meri oslanjaju na stvaranje 3d modela i koje redovno koriste različite softvere. Oni su pružili povratne informaciije koji će koristiti kako bi se što bolje razvila ova aplikacija, dok ne bude potpuno puštena do krajnjih korisnika.

Nisu svi dizajnerski studiji uspelii da probaju Gravity Sketch VR aplikaciju, ali tim koji radi na njenom unapređenju siguran je da će se to u budućnosti promeniti. Veruju da će dizajneri vrlo brzo umesto 2d ekrana, početi da 3d objekte stvaraju direktno u virtuelnoj stvarnosti.

Pogledajte video i saznajte kako izgleda korišćenje ove aplikacije u praksi.

(Photo i video: www.dezeen.com)