Tri velike korporacije, Alphabet (Google), BMW i Lowe’s, odlučile su da investiraju u startup Desktop Metal, koji se bavi 3d štampanjem metala. Ova tri giganta investirala su u američki startup 45 miliona dolara.

Desktop 3d štampanje je neverovatno inovativan alat. Čelnici Desktop Metala su razvili štampače koji zaista mogu da pomognu industriijskoj proizvodnji, kako za štampanje prototipova, tako i za štampanje delova. Njihova ideja je da razviju štampače koji mogu da služe za masovnu proizvodnju, ali i za štampanje unikata.

google-bmw-lowe's-investiraju-u-desktop-metal-startup-3d-štampanje-metala

Zajedno sa prethodnom investicijom, Desktop Metal sada ima ukupno 97 miliona dolara investicije. Prethodne kompanije koje su uložile u ovaj startup su: Stratasys, GE Ventures, Saudi Aramco, NEA, Kleiner Perkins Caufield & Byers i Lux Capital. Investitori neće samo imati finansijski interes, već će biti i prvi kupci.

Nova investicija je pomogla startupu Desktop Metal i da uveća sopstvenu vrednost na tržištu. U aprilu prošle godine, vrednost kompanije je iznosila 100 miliona dolara, dok sada iznosi čak 305 miliona, prenosi portal all3dp.

 

(Photo: all3dp.com)