Studenti na američkom fakultetu imaju prilike da pohađaju kurs Digitalni dinosaursi, na kojem će pored daleke istorije učiti i o novim tehnologijma, i to pre svega o 3d štampi. Ovaj veoma zanimljiv program na Univerzitetu u Južnoj Floridi, kreirao je profesor Ryan Carney. Koristeći 3d tehnologije, studenti mnogo bolje upoznaju dinosaurse i ovaj deo istorije. Pored toga, uče i o novim tehnologijama, pa tako u okviru projekta koriste aditivnu proizvodnju kako bi napravili sopstvene 3d štampane dinosaurse.

Digitalni dinosaursi studenti uče o istoriji koristeći nove tehnologije

-Predmet Digitalni dinosaursi pruža sveobuhvatno istražvanje uključujući i neke praktiče obuke vezane za digitalne programe koji se koriste u paleontologiji. Iako je predmet fokusiran na izučavanje dinosaursa, cilj je i da se studentima obezbede i digitalne veštine – objašnjava profesor Carney, a prenosi portal all3dp.

profesor Ryan Carney studenti uče o dinosaursima

Svaki deo praistorije oživljen je uz pomoć 3d tehnologije. Carney na ovom projektu radi već 10 godina, a za svoj rad nagrađen je i od National Geographic. On ne želi da obučava samo svoje studente. Ideja je da se svi skenirani fosili i dinosaursi postave online. Na taj način studenti širom sveta mogli bi da ih proučavaju i 3d štampaju.

Carney je pionir u korišćenju 3d štampe u efikasnom i kreativnom podučavanju studenata o istoriji, on se ipak nada da neće još dugo biti tako i da će uskoro svaka slušaonica i učionica imati po jedan 3d štampač .

(Photo: all3dp.com, fox13news.com)