Anya Storie, devojčica iz Edinburga, dobiće novo uvo zahvaljujući 3d štampanoj tehnologiji. Devojčica se rodila sa nedovoljno razvijenim desnim uvom zbog kojeg nije mogla dobro da čuje. Međutim, uz pomoć 3D štampe i skeniranja, plastčni hirurg će moći da napravi novo uvo koje će pomoći 9-ogodišnjoj decojčici da čuje na oba uva.

Kako objašnjavaju roditelji devojčice, čekali su pravi trenutak i pratili kako se tehnologija razvija.

-Ponovo pravljenje uva je veoma teška procedura, ali čini se da je sada pravi trenutak zbog šanse koju smo dobili zahvaljujući 3d skeneru i štampaču – kažu roditelji ove devojčice, a prenosi portal 3ders.

DEVOJČICA ĆE DOBITI NOVO UVO, UZ POMOĆ 3D ŠTAMPE I SKENIRANJA      DEVOJČICA ĆE DOBITI NOVO UVO, UZ POMOĆ 3D ŠTAMPE I SKENIRANJA

3d ručni skener je snimio levu stranu glave i zdravo uvo, od kojeg su napravili model desnog uva. Zatim je takav model 3d štampan. Ono što sada sledi je rad plastičnog hirurga Ken Stewart-a, koji će uz pomoć modela da napravi uvo od hrskavice. Devojčica će imati tri operacije, nakon čega će po prvi put u životu imati prilike i da čuje na desno uvo.

(Photo: 3ders.org)