Jenny Wu, dizajnerka nakita, uspela je da napravi 3d štampanu ogrlicu koja je kompletno napravljena od čelika. 3d štampana ogrlica, koja je nazvana „Catena“, napravljena je u saradnji sa kompanijom ExOne.

Ova 3d štampana ogrlica deo je luksuzne linije nakita LACE. Dizajn je inspirisan arhitekturom i složenim geometrijskim strukturama. Jenny Wu, koja je deo arhitektonske firme Oyler Wu, postala je veoma poznata u svetu dizajna jer je uz pomoć aditivne proizvodnje uspela da napravi veoma interesantan nakit.

 3d štampana ogrlica

-Za razliku od većine 3d štampanih ogrlica, naše su potpuno 3d štampane, bez ikakvih dodatnih analognih sklopova. Ova ogrlica je bila veoma izazovna za štampanje jer je cela od čelika. Posle višegodišnjeg testiranja i izrade prototipova, konačno smo došli do konačnog rešenja – objasnila je dizajnerka, a prenosi portal 3ders.

Ogrlica „Catena“ biće deo stalne postavke Muzeja umetnosti u Los Anđelesu. Čelična verzija 3d štampane ogrlice još uvek nije dostupna za kupovinu, ali na stranici LACE kolekcije, moguće je kupiti verziju koja je napravljena od fleksibilnog polimera, i to za 392 dolara.

Na sledećem snimku možete pogledati kako je izgledalo stvaranje 3d štampane čelične ogrlice.

 

(Photo: 3ders.org)