Ruski programer Aleksander Osipovič, iskoristio je prednosti 3d štampe, I napravio je 3d štampanog T-800 kiborga, istog onakvog kakvog pamte svi obožavaoci filma Terminator. 3d štampani Terminator je veran originalu, a ruski programer nam je pokazao da 3d štampa može da sprovede u delo najluđe ideje I maštanja ljudi.

Kiborg ne samo da izgleda kao onaj iz kultnog filma, već poseduju I veštačku inteligenciju. Naravno, ona nije na nivou kao što je to u filmu izneo Arnold Švarceneger Ipak, ovaj 3d štampani Terminator može da odgovara na određena pitanja. Pored toga, kiborg ruskog programera može potpuno funkcionalno da pomera oči I vilicu.

ruski-programer-napravio-3d-štampanog-terminatora

Šemu za svoj projekat, Osipovič je „skinuo“ kada je Google u toku 2013. godine promovisao 3d štampu. Na taj način, on je dobio razrađen projekat sa svim detaljima. Osim toga, dobio je priliku da ispuni dečački san i poseduje svog Terminatora, s obzirom da je veliki ljubitelj Kamerunovog filma, koji je izašao 1984. godine. Za proizvodnju I montažu svih delova, ruskom programeru je bilo potrebno nešto više od četiri godine.

ruski-programer-napravio-3d-štampanog-terminatora ruski-programer-napravio-3d-štampanog-terminatora

Zbog ograničenih sredstava, ruski entuzijasta još uvek niije razvio dovoljno dobre motore, koji će omogućiti kiborgu da se kreće, pa je za sada u kolicima. Ipak, Rus veruje da će u narednom periodu uspeti da napravi novi softver koji će omogućiti T-800 I da pokreće delove tela, pa I da hoda, prenosi portal 3ders.

(Photo: 3ders.org)