Poznata italijanska kompanija za proizvodnju naočara, Safilo Group, predstvaila je najnoviju liniju koja nosi naziv OXYDO SS 2017. 3d štampane naočare nastale su u saradnji sa belgijskom kompanijom Materialise

Ova specijalna kolekcija naočara ima četiri različita okvira, a dizajn je radio umetnik Francis Bitonti, koji je poznat po tome što u svoj rad voli da uključuje digitalne tehnologije. čelnici italijanske kompanije veruju da sa najnovijom kolekcijom 3d štampanih naoučara, mogu da pokažu na koji način će aditivna proizvodnja oblikovati budućnost ove industrije.

3d štampane naočare za Sunce      3d štampane naočare

-Želeli smo da napravimo naočare sa veoma specifičnim ukrasima, ali zadržavajući se negde između minimalizma i bogatstva koju ovakva tehnologija omogućava – objašnjva dizajner, a prenosi portral 3ders,

3d štampa je sve više počela da se koristi u proizvodnji naočara, jer donosi prednosti ne samo u dizajnu, već omogućava da naočare budu i komfornije za nošenje. Za proizvodnju okvira koristi se manje materijala, pa su naočare lakše i samim tim prijatnije za nošenje.

3d štampane naočare za Sunce

OXYDO kolekcija sadrži neke najklasičnije naočare što se tiče samih okvira, tu su okrugli okviri, ali i neizbežan mačkasti stil. Jedan par ima crvene vrhove, dok je kod drugog izražen zeleni rešetkast okvir. Očigledno je da se ovakvi okviru mogu napraviti samo uz pomoć aditivne proizvodnje. Komapnija Materialise garantuje da su okviru napravljeni od vrhunskih materijala, što naočarama daje premijum kvalitet.

3d štampane naočare za Sunce su prva saradnja između italijanske kompanije Safilo i belgijske kompanije Materialise.

 

 

(Photo:3ders.org)