3d štampa u modi nije ništa novo. Takođe, ova tehnologija se koristila i kako bi pomogla ljudima koji imaju problema sa vidom. Međutim, kombinacija mode i Brajevog pisma, jeste nešto novo. Nemački modni dizajner, Babette Sperling iskoristio je prednosti 3d štampe, kako bi kreirao modnu liniju ekološke odeće ukrašenu detaljima na Brajevom pismu.

eko-odeća-3d-štampana-sa-skrivenim-porukama-na-brajevom-pismu eko-odeća-3d-štampana-sa-skrivenim-porukama-na-brajevom-pismu

Ovaj nemački student je želeo da pokaže da je 3d štampa dostupna svima, kao i da modni komadi koji su nastali 3d štampanjem, ne moraju samo da se nose na pisti, već da je to odeća koja je vrlo praktična za svaki dan.

Sva odeća koja je prikazana na ovoj modnoj reviji napravljena je od materijala kao što su svila ili pamuk, a svaki komad ima detelja koji su 3d štampani. Oni nose poruku za svakog ko bude nosio ovu odeću, s obzirom da se na detaljima nalazi poruka na Brajevom pismu.

eko-odeća-3d-štampana-sa-skrivenim-porukama-na-brajevom-pismu eko-odeća-3d-štampana-sa-skrivenim-porukama-na-brajevom-pismu

Zajedno sa firmom Fab Lab Dresden, mladi Nemac je uspeo da nađe najbolje rešenje za svoju ideju. Sva odeća ima detalje koji su štampani od BioInspiration filamenata, koji su veoma fleksibilni, ali i napravljeni od prirodnih biorazgradivih materijala.

Modna revija ove veoma interesantne odeće, prikazana je na Mercedes Fashion Night-u, prenosi portal 3ders.

 

(Photo: 3ders.org)