Fanovi benda Jamiroquai imali su prilike da čuju novu pesmu „Automaton“, koja je zajedno sa spotom izašla u januaru ove godine. Ono što možda fanovi ne znaju to je da je zapravo kaciga koji nosi Jay Kay u spotu, nastala uz pomoć aditivne proizvodnje. 3d štampana kaciga dizajnirana je specijalno za frontmena ovog britanskog benda.

3d štampana kaciga u spotu benda Jamiroquai

Ideju za dizajn ove kacige, predložio je sam Jay Kay, a kao inspiracija poslužila je ugrožena vrsta sisara pangolini. Pored toga, kaciga ima futurističke svetleće efekte. Frontmen benda je poznat po interesantinim kapama i šeširima koji su deo njegovog imidža. 3d štampana kaciga iz novog spota, štiti ga dok prolazi kroz podzemne hodnike i tunele, ali i zbog svojih pokreta i promena izgleda kao ljudski nervni sistem, koji možemo da posmatramo eksterno, prenosi portal 3ders.

3d štampana kaciga u spotu benda Jamiroquai

Dizajner Waldmeyer zajedno sa svojim timom, uspeo je da napravi kacigu koja u sebi ima softver, uz pomoć kojeg se delovi kacige pokreću, dok led sijalice daju poseban efekat. Kako sve to izgleda možete pogledati u spotu za pesmu „Automaton“.

 

(Photo: 3ders.org)