Aditivna proizvodnja počela je da se izučava i na fakultetima. Penn State i Univerziet Maryland u svoje programe uvrstili su i 3d štampu. Do sada su mnogi fakulteti imali laboratorije u kojima su izučavali nove tehnologije ili je 3d štampa bila deo drugih smerova na tehničkim fakultetima. Međutim, sada će se tehnologija 3d štampa samostalno naći na fakultetima.

S obzirom da se vremena menjaju, studenti su tražili još više informacija o aditivnoj proizvodnji, pa su na Univerzietu Maryland osnovali program koji nosi naziv Stručni master inžinjer u aditivnoj proizvodnji (Professional Master of Engineering in Additive Manufacturing).

Pored toga, Pen State nudi i online usavršavanje, i to kroz dva kursa. Prvi, pod nazivom Master of Science in Additive Manufacturing (MSAMD), koji se pohađa u kampusu, i Master of Engineering in Additive Manufacturing (MEngAMD), koji se može pohađati online.

Polaznici će imati priliku da nauče sve o aditivnoj proizvodnji, ali i da radi u jednoj od najsavremenijih laboratorija za 3d štampu. Studenti će imati priliku da rešavaju kreativne probleme, ali i da u praksi vide kako izgleda aditvna proizvodnja. Radiće sa širokim spektrom materijala, od polimera do metala.

Oba kursa počinju ove jeseni, objašnjavaju sa ovog Univerziteta, a prenosi portal All3dp

 

(Photo: All3dp.com)